I dag åbnede Fredericia Lokalhistorisk Arkiv i nye flotte rammer på Kulturkasernen og det har allerede tiltrukket en stor opbakning fra lokalsamfundet.

Arkivet er et sted, hvor historie bliver bevaret og formidlet til kommende generationer, og åbningen var en begivenhed, som mange så frem til, inklusiv mig.

I alt 3000 besøgende om året, plus deltagere i foredragsaftener og skoletjeneste nyder godt af arkivet.

På åbningsdagen var der en fantastisk stemning blandt de mange mennesker, der var mødt frem for at fejre den nye institution. Mange er interesseret i at høre og lære om Fredericias historie, og arkivets medarbejdere var ivrige efter at vise dem rundt og besvare eventuelle spørgsmål.

Arkivet rummer en imponerende samling af dokumenter, billeder og genstande, som tilsammen udgør en unik og vigtig del af Fredericias historie. Der er også gamle fotografier, der viser, hvordan byen har udviklet sig gennem tiden, og historiske genstande, der fortæller historien om livet i Fredericia.

Arkivet er ikke kun et sted, hvor man kan lære om fortiden. Det er også et sted, hvor historie bliver dannet. Medarbejderne og de mange frivillige arbejder nemlig konstant på at indsamle og bevare nye dokumenter og genstande, der kan berige arkivets samling og hjælpe med at skabe en mere fuldstændig historie om Fredericia og dens indbyggere.

Det Lokalhistoriske Arkiv i Fredericia er en vigtig institution, der spiller en central rolle i bevarelsen og formidlingen af byens historie. Det er en institution, som bør værdsættes og støttes af alle, der interesserer sig for Fredericias fortid og ønsker at bidrage til dens fremtid.