Som socialdemokratisk folketingskandidat ønsker jeg at tage fat på nogle af de store udfordringer, vi står overfor i Danmark og verden. Der er travlt på Christiansborg i disse dage, og i verden. I dag opstod en ny mulighed, da et bredt flertal besluttede, at sikre økonomien for Kriminalforsorgen, men også en kommende investering i udslusningsfængsler, heriblandt en mulighed placering i Trekantområdet. Det er godt.

Globalt er jeg særligt bekymret over situationen i Ukraine, hvor konflikten mellem Ukraine og Rusland har skabt politisk og militær spænding, der har ført til tusindvis af dødsfald.

Der er brug for en fortsat indsats for at finde en fredelig løsning på konflikten og støtte Ukraine i deres bestræbelser på at opretholde deres suverænitet og integritet. Som samfund har vi i Danmark taget imod de ukrainske flygtninge med åbne arme. Mange af dem er i beskæftigelse, men vigtigst af alt er de i sikkerhed. Danskerne har taget et enormt samfundsansvar, som vi skal være stolte af.

Ny aftale

Jeg er også stolt over vores SSA-aftale, hvor et bredt flertal blev enige om at fordele 947 millioner kroner. Pengene kommer fra det vi tidligere kaldte for satspuljen. Det er penge der går til nogle af de mest udsatte i samfundet. Med den politiske aftale er der fordelt midler på tværs af både social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Det er penge der har reel virkning direkte ude i konkrete projekter og indsatser.

Det er en politisk aftale, der sikrer, at nogle af de mest udsatte danskere får den hjælp, som de har brug for. Der er også meget spændende i det seneste uddannelsesudspil, som regeringen har foreslået, selvom jeg godt forstår kritikken. Vi bliver nødt til at uddanne flertallet til fremtidens arbejdsmarked.

Uddannelserne i fokus

Jeg er enig i, at vi skal fokusere på uddannelser, der giver de bedste jobmuligheder til vores kandidater, men det er også vigtigt at sikre, at vi har en mangfoldighed af uddannelser og fagområder. Vi skal ikke kun tænke på arbejdsmarkedet, men også på vores demokrati og samfund som helhed. Derfor vil jeg arbejde for at sikre, at vi har en uddannelsessektor, der er tilgængelig for alle og fremmer innovation og udvikling i alle sektorer.