[the_ad_group id="9231" blog_id="9"]

Utroligt, som tiden går! Her sidder jeg en søndag efter at have tømt kontoret og finder mit gamle speciale frem. For 17 år siden, i 2005-2006, var jeg på en spændende rejse rundt i Danmark for at undersøge historielærerpraksis som en del af mit speciale. Jeg havde fornøjelsen af at møde en lang række engagerede mennesker – lærere, elever, forældre, undervisere og eksperter – der alle delte min passion for historiefaget.

Jeg kan ikke lade være med at tænke tilbage på de oplevelser og erkendelser, jeg fik dengang. Det var fascinerende at dykke ned i forskningstraditioner og lære om de forskellige måder, vi kan fortolke og formidle historien på. Jeg er glad for at se, at historiefaget stadig er en vigtig del af uddannelsen fra folkeskolen til de videregående uddannelser.

Da jeg kiggede igennem mit gamle speciale, indså jeg, hvor meget der er sket siden 2006. I dag lærer unge mennesker om historie på mange nye og spændende måder, som vi slet ikke kunne have forestillet os dengang. Der kommer løbende nye inspirerende dokumentarer, hvor dygtige historikere og andre eksperter hjælper os med at forstå verden før i dag.

Jeg vil arbejde for at sikre, at historiefaget fortsat udvikler sig og beriger vores forståelse af verden. For ved at lære af fortiden kan vi skabe en bedre fremtid for os alle. Det har mine børn også hørt et par gange.

Men det er også vigtigt at huske på den læring, jeg fik dengang. Lærerne besidder allerede stor viden og kompetence – og som politikere bør vi undgå at detailstyre et fag. Nogle af jer husker måske historiekanondebatten, der fulgte i årene efter. Selvom debatten resulterede i nogle positive ændringer for historiefaget, er det vigtigt at anerkende, at tiden bringer nye undervisnings- og læringsmetoder med sig. Desuden kan historien genfortolkes af nye generationer og deres perspektiv på verden.

Det var også en fornøjelse at lære fra de bedste: Anne Magnussen, Knud J.V. Jespersen, Søren Mørch, Erik Kulavig, Kay Lundgreen-Nielsen, Nils Arne Sørensen, Klaus Petersen og blive vejledt af Michael Bregnsbo, da specialet skulle afleveres. Tak.

[the_ad_group id="9228" blog_id="9"]

God søndag til jer alle 🌞

[the_ad_group id="9224" blog_id="9"]