Om Andreas Dyhrberg Andreassen

Andreas Dyhrberg Andreassen har mod. Andreas tør gøre tingene anderledes og han udfordrer gerne regnemodellerne og ”sådan-har-vi-altid-gjort-tankegangen. Andreas blev født i Fredericia en iskold vinterdag i 1982. 

Andreas Dyhrberg Andreassen er uddannet cand. mag i historie fra Syddansk Universitet. Han har en bred erfaring indenfor kommunikation, medier og samfund.

Hans baggrund som barn af en arbejderfamilie er tydelig. Andreas Dyhrberg Andreassen voksede op i betonkomplekserne i Sønderparken, og hans forældre arbejdede hårdt for at forsørge familien. Hans morfar arbejdede som teglværksarbejder, og hans far arbejdede på byens gødningsfabrik. Andreas er ikke født med en guldske i munden, og det har givet ham en forståelse for, hvad der sker blandt almindelige mennesker i hverdagen. Andreas kan relatere til deres problemer, da han oplevede det gennem sine forældres venner.

Andreas har fået en del børn, og det giver ham et godt billede af, hvordan livet for de yngste og de unge fungerer i dag. Han tænker på, hvordan velfærdssamfundet skal se ud i fremtiden og hvordan hans børn og børnebørn skal opleve området. Prioritering er vigtigt. Kernevelfærd skal være i fokus, og vi skal undgå unødvendige kontrolapparater, der kun koster os mere i dårligt fungerende medborgere.

Vi skal have helhedssynet tilbage i velfærdssamfundet, og vi skal styr på samfundskontrakten, så borgerne får det velfærdssamfund, de sætter pris på.